Dec 25, 2020, 7:39 PM

Декември 

  Poetry » Free verse
443 0 2

Декември…

 

Ухае вече на Коледа! 

На бор и горещ шоколад.

На книга и вечност.

На огън и близост.

На питка. На вода.

На пушека от камината. 

На разговори и песни.

На тишина и прегръдка.

На устрем и смирение.

На смях и радост.

Ухае на обич и на мир.

И идва, идва! 

Да играе с децата

и да се къпе в снега.

Да танцува с феите

и да мечтае с приказките.

Слънце да бъде в студа.

Идва, идва! ...Идва копнеж.

Мечтан декември…

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря от сърце! 💖☺️ Весела Коледа!
  • Колко хубаво си пресъздала, магията на коледните усещания! Усетих ги! Всичките! И прекрасните аромати, и топлината на домашното огнище, и любовта, която ги събира в едно неповторимо изживяване!
    Светли празници, Лили!💖
Random works
: ??:??