Jun 12, 2024, 11:54 AM

Ден от Варненския календар 

  Poetry
228 4 3

ДЕН ОТ ВАРНЕНСКИЯ КАЛЕНДАР

 

... ден дени край мен из парка, ляга маранята жарка,

и чистачката без мярка вдига шум и облак прах,

две-три дами – дали-взели, веят сламени капели,

пушат облачета бели три старчока покрай тях,

 

разни бабички и чички скачат с розови петички –

йодни пари дишат всички върху спечения плаж,

сетне – край вълните сини, опнати във монокини,

рой девойки ще ме сринат – куличка от декупаж,

 

правичката да си кажа, аз съм дребен щрих в миража –

ще си тръгна сам по плажа – дявол знае накъде,

стиснал своето моливче, пил едно аперитивче,

днес съм толкова щастлив, че блага старост ми дойде! –

 

дръпнал бирата си втора, сетне ще потретя в двора,

сякаш океански кораб съм превзел – пират на лов,

смъкнал пътната тояга, тихо ще река на прага –

нека ден дени! – за блага дума, Обич и Любов.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??