Oct 10, 2022, 6:50 PM  

Ден за грешни 

  Poetry » Other
183 4 4

Колко пъти сгреших и напразни
изкупления в строфи втъках?
Днес на грешните явно е празник,
сочат с пръст... Отминавам със смях.

Ще си стъкна огнище на ъгъл
два-три кулена, вино, цветя
онзи вятър за мене излъгал,
пак ще вие: "За ада е тя"!

Есента не оспорва и крие,
лик притворно с воал от мъгли.
Ден за грешни, елате и вие,
край огнището с остри ъгли.

Щом душата запее пияна
от съвсем непревряло вино̀,
даже двама от вас да останат,
не съм грешна напразно. Дано.

 

https://youtu.be/b_OZaZ2dUE4

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??