Oct 27, 2019, 8:25 AM  

Ден за размисъл 

  Poetry » Other
270 3 4

Нека се размислим, скъпи мои –

за такъв деня го обявиха.

Мислите ми – лумнали порои,

сякаш битието ми пропиха.

 

Като се размисля, става страшно –

кой глупак реши това да има?!

Как се размишлява безпристрастно,

в примките живота щом лови ни.

 

Хайде стига толкова позьорство,

толкова цинизъм, толкоз мерзост.

Размисълът да не е фризьорство –

правиш си прическа и си с "ценност".

 

Моля, не обиждайте народа!

Размисъл на дъното на чаша

със ракия или с гола вода –

участта е клетницата наша!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??