May 28, 2009, 10:04 PM

Детето-майка 

  Poetry » Other
489 1 2

Хем вече си голяма, хем съвсем не си.
Коланът на дънките започва да стяга.
Чантата с учебници започва да тежи.
Добре, че имаш кой да ти помага.

 

Ти много скоро ще си вече със дете.
Ще му четеш книгите от списъка за лятото.
След три месеца - а ще минат бързо те,
и ще се сблъскаш рязко с непознатото.

Ще си настроиш алармата за сутринта,

да се събудиш навреме за първия час.
А в бележника ти навярно ще пише така:
"Христина. Майка. Десети "А" клас."

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всъщност ... детето е майка.
    Стихчето е прекрасно, но е жалко за всички момичета, които пропиляват младостта си.
  • не го разбрах.. но поздрав.. кое е детето, кое майката
Random works
: ??:??