Mar 26, 2011, 4:35 PM

Ди Ен Ей = ДНК :) 

  Poetry
878 0 9

 

DNA= ДНК

 

Ди Ен Ей си живей

скрито нейде в кръвни пазви,

дреме чръв* или змей

в езерце от цитоплазма.

 

И почти не личи

до последната минута

к’ва муха ти бръмчи

пред да засмърди барута.

 

Може в бой – същ герой

изневид от ген безличен

да смути общ покой,

щом се пръкне едноличен.

 

Или глей – цял злодей

зад клепачите невинни

със преструв - чародей

да те срине с думи минни.

 

Ди Ен Ей – джунгла, ей!

В мен надеждата е слаба

вятър принц да довей,

дет’ да няма ген на жаба.

 

*чръв=червей

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??