ДИЛЕМА!
Животът сякаш че е спрял.
Проблема търся аз във всеки досега.
И как така досега не съм разбрал,
че в мен таи се таз вина.
И тръгвам днес директно през града.
Търся щастието и късмета си отново.
Ще чукам на врата след врата.
Не искам вече всичко наготово.
Бушуват бури, страсти и дилеми
към всички, как да стана по-добър?
Не искам вече никакви проблеми.
Подарявам ги на всеки без кахър.
Днес ще срещна нови хора.
Днес животът ми ще бъде друг.
В приятели намирам аз опора,
на всичките ми врагове - напук.
Ще дойде някога и бездиханният ми миг
и може би тогаз ще осъзная,
че нещо лошо, ако е останало в мен,
ще бъде вече късно аз да се разкая.
В. Ванков, написано на 14.12.2011г
© Владимир Ванков All rights reserved.