Apr 4, 2023, 3:36 PM

Димитровград 

  Poetry » Civilian
207 0 1

В Димитровград е моят корен,

в Града, докоснал синева,

под слънчевия диск огромен

издигащ своята снага.

 

Легенди тук шепти Марица

за битки и за свобода,

изгреяла като зорница

над свята българска земя.

 

Наш град - на песни и надежди,

градеж от хиляди мечти,

където утрото проглежда

и Златна Тракия блести.

 

Димитровград - гнездо и корен,

един нестихващ кръстопът,

под чийто хоризонт просторен

пресветли пътища вървят.

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??