Aug 16, 2015, 10:43 PM

Диня 

  Poetry » Love
743 0 4

Не искаш чувства… нито рани,
а само тръпката да шие…
със устни и безсънни длани
съмнения самотно сини…

Не искаш да бодеш сърцето
със обещания за утре...
Не вярваш в думите – превземки.
В гръдта отглеждаш пеперуди…

Не вярваш в себе си… та в мене?!
Светът е вик за сляпа обич...
От Бог да скрием миг безвремие
(заспал сега е в умна притча...)

Да хапнем тази сочна диня
от цялата красива сладост.
Във фризер от мечти изстинала
със семки уморена младост.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??