Mar 25, 2012, 10:19 PM

Днес 

  Poetry » Love
1036 0 12

Днес видях пролетта. Във очите на малко момиче,
спряло само за миг в небосвода на свойта врата.
Беше с тъжна усмивка. И със дъх на кокиче,
насъбрало в душата си всичките нежни цветя.

 

Днес видях пролетта. Във очите на пееща птица,
долетяла със залеза върху моя самотен перваз.
С нея кацна и вятъра. И отмести със устни къдрица
от косите на тихата нощ - и оплете ги с глас.

 

Днес видях онзи мъж. Който все се усмихва,
без да смее да вдигне очите си вечер към теб.
Пак броеше звезди. После сякаш въздъхна
и стопи се във мрака - замислен и ням силует.

 

Днес видях пролетта. Във ръцете на малко момиче,
насъбрало в очите си мисли за топлия дъжд.
Бе набрало цветя. И към мен изведнъж се затича,
но смутено се спря... Аз бях днешният мъж...

© Чавдар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??