Jun 22, 2006, 9:05 PM

Днес е денят! 

  Poetry
637 0 4

Днес е денят!
Онзи зализан, обратен
и все по-обратен,
мазен Човек, е поканил
елита на тази страна.
Затова се гелосваме,
ходим и си правим прически,
слагаме си лак,
епилираме се,
червим се навсякъде,
слагаме си парфюми,
поръчваме лимузини,
поръчваме цветя
/на доброто/,
защото днес е денят,
в който този Българин
ще Извади,
ще покаже своята прочута
книга,
в която разказва живота си.
И това ако не е приказка!
Ние сме в елита, момичета!!!
Ние сме при онези прекрасни,
също като нас епилирани и
гримирани, страховити
Политици,
шоумени,
певци,
Футболисти и, нали се сещате...
Ние сме там!!!
Ще ни снимат със камери,
ще проблясват светкавици...
Побързайте, защото ни чака
онзи с кадилака.
Те тръгват -
дебеланите на деня,
просякините с вид на кокошки.

Стоя в запушената си стая,
в запушения си град,
чувам как обърканият ми свят,
едва диша,
усещам, че светът е блато,
в което бавно потъвам,
хващам се за първото,
което ми попада,
защото припадам,
чувам псувните на четата,
виждам бесилото и черния сняг,
И летейки, си спомням,
че днес е денят,
в който елитът на тази страна
ще пие уиски...

 

 

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дишай дълбоко, приятелю! Те няма да свършат
  • Интересно но Азис или Е.Минчев ще издават книга или просто е художествена измислица.Аз бях чул нещо такова за Азо...
  • "чувам как обърканият ми свят,
    едва диша,
    усещам, че светът е блато,
    в което бавно потъвам,"
    Много добре!!!
    Поздрав!
  • Разтърси ме стиха ти,Ясене!
    Много удивителни трябва да ти сложа!
    Пиши!
Random works
: ??:??