Jan 30, 2021, 9:29 AM

Дни в недоимък 

  Poetry » Civilian
277 0 0

Дни в недоимък

 

Животът на просяка е мил за мнозина,

да видят бедняка на колене.

Да проси за хляба си пред магазина,

и когато е гладен да чуе страшното "Не!".

 

Животът на просяка днес отвращава,

всеки, който всичко си има.

А той на света така отмъщава,

за дните си в бедност, глад, недоимък.

 

А и той като нас от въздуха диша,

заспива и се буди със свои мечти.

И някъде, някоя силно обича,

ако не вярваш, просяк си ти.

 

Явор Перфанов©

29.01.2021 г.

Г. Оряховица

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??