Забрадих се със есен.
А пък тя ми отива…
Издълбала ми е в очите
тъгата на самодива.
И сънища ми рисува -
като шарени листопади,
вятърът в тях върлува
и пълни душата ми
все с кестени бодливи.
По ръцете ми е накичила
наниз от кехлибари –
един по един да ги късам,
докато стана отново бяла.
Забрадих се със есен.
А пък тя ми отива…
Ще я нося като Голгота,
докато стигна
до моя Кръстовден.
14.09.2009 г.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.
А Кръстът е за ония, които умеят да го носят - винаги в душата си, Вес!