May 28, 2021, 4:49 PM

До ставане! 

  Poetry
182 0 3

Лека нощ, моя обич добра!
Плъзва хлад изпод тънката риза.
Тази вечер не пиша писма.
Надалече умът ми, пречистен,

се превръща във друмник желан;
някой някъде с мисли го мами.
Тази вечер под стъклен буркан
стъбълцата протягат желания,

като малки листца от фасул -
нежножълти, почти хлорофилни.
Лека нощ, моя обич! С бастун
по прозореца тропат, безсилни

да ни спрат, ветрове - като зли
и разсърдени властни шамани.
Идва пролет! И слънчеви дни!
Лека нощ, моя обич! До ставане!

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубав стих!
  • Красиво! Хареса ми!
  • "като малки листца от фасул -
    нежножълти, почти хлорофилни." сега ще видим кой какво е садил До ставане! Хареса ми.
Random works
: ??:??