Jan 19, 2006, 8:27 PM

До теб съм сгушена 

  Poetry
1301 0 4
Навярно съм била
във пазвата ти сгушена,
защото чувах
ясно и отчетливо
ударите на сърцето ти.
Задъхано премина с мене
неочаквани препятствия.
Не се извърна настрана,
дори когато
дяволски ти шепнеха
злорадо - завистливо
хорските уста.
Дори когато
блъснах те в шубраците,
изправи се с достойнство,
изтърсквайки от себе си
полепнали листа.
Дори и там в болничната стая,
когато опушената ми надежда
дращеше по плочките,
в ръцете ти ухаеха цветя,
донесли късчета от светлина.
И знам, че още сгушена съм
в мислите, в мечтите ти
и чувам неизменното "Обичам те!"

© Галя Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??