Apr 17, 2017, 7:22 PM

До трудното прощаване 

  Poetry » Other
1150 4 3

Не знаеш ли – така се влиза в ада:

с червените криле на раменете;

с изострените нокти, безпощадно

на темето ти впити; с огън, вплетен

 

в косите ти на плитка, невидяла

от раждането още костен гребен.

Нима не знаеш – с думите пропадаш

в геена, но и там ще те преследва

 

страхът. А сам си си виновен –

посял си вятър и ще жънеш бури.

Със оправданията си поддържаш огъня.

Доброто вдън земята се потулва

 

и слънцето закрива черен облак,

и черно ято с тебе влиза в кладата.

Не знаеше ли, че така изгарят думите?

До ада чак. До трудното прощаване.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??