Добро утро хора!
Добро утро небе!
Добро утро флора!
Добро утро море!
Радвам се и пея,
че още живея,
че дишам със сили
във дните унили!
Радвам се и пея,
че още се смея
на случки случайни,
на хора омайни!
И щастие има
след тежката зима
във дните сурови
на вирус с окови.
И щастие има
с гордост ранима
и носи ни радост
сред общата гадост!
Росата, тревата
и всяка калинка
нищо, че във джоба
няма и стотинка!
Децата, жената
и капка в сълзата
що рони от обич
до стена от кирпич!
Бъдете добрички
без лоши привички!
Бъдете звездички
в очите на всички!
Обичам ви всички
без много парички
и вярвам в доброто
в борбата с дошлото!
Живея, не тлея,
но в къщи си грея!
Обичам ви всички
от хора до птички!
22.04.2020 г.
гр. Варна
© Кремена Арменчева All rights reserved.