Apr 3, 2020, 11:12 PM

Добродетелната калинка 

  Poetry » For kids
1398 2 11

Днес във нашата градинка
гост ни долетя, калинка.
Бе решила тя самата
да е доктор на цветята.

Силно си крилца разпърха,
смело точките разбърка,
поглед втренчи във лехата,
и... започна със делата.

Първо кацна на лалето
чашка вирнало напето,
преглед сложен му направи
тя за вируси - акари.

В маргаритката погледна,
шава ли въшчиѝца вредна.
Нарцис с пипалца обгърна,
стъбълцето му превърза.

Не забрави незабравка
и зюмбюлът във добавка,
теменужката срамлива
и игликата красива.

Всичките цветя прегледа,
даже тези на съседа.
После литна предоволна,
докторката отговорна.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??