Feb 2, 2013, 10:59 AM

Дойдох насън 

  Poetry » Love
891 0 9

Дойдох при теб насън,

пребродил тъмнината,

когато тихо вън

разголва се луната.

Дойдох неканен гост

в очите да се плисна,

в небесната им нежност

да сгуша се и стихна.

Дойдох във късен час

по устните - магия

с жадуваната сласт

целувки да отпия.

Целувах те насън,

а сякаш бе наяве,

усмивката ти - звън,

заля ме и опари,

ревниво вятър див,

замръщи се в стъклата

и мракът черно-сив

изгуби се в зората.

Дойдох насън и сам -

птица отдалече

при теб ще литна, знам,

пак утре, в сънна вечер...


© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??