Mar 18, 2014, 9:30 AM

Докато има на света поети 

  Poetry » Civilian
475 0 3

 

Отде се взема толкова тъма!

Луната липсва, няма и звезди. 

Звездите ги застрелват снайперисти.

 

И мен ще ме застрелят някой ден,

защото кой не скача, е червен.

 

От Бог ли този свят е сътворен?

Свят на лъжи,

на подлост и измами,

свят на изкуствено разпалвани войни,

на бежанци, на окупации, майдани! 

Светът на Меркели и на Обами!

 

Къде си и защо се скри, Луна?

От страх, от срам ли, или омерзение?

 

Без отзвук си остава всеки глас,  

и мнението ни е без значение.

И твоите лъчи не ще пробият   

зида на медийното затъмнение.

 

Но те заклевам – остани със нас!

 

Докато има на света поети,

ще има и Луна, за да им свети!

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??