Sep 3, 2014, 11:48 PM  

Докога 

  Poetry » Civilian
296 1 0

Докога
 

Докога оръжията смърт ще сеят

и ще има болести и глад?

Докога земите ще пустеят

и животът ни ще бъде ад?

 

Докога ще бъдем роби на парите?

Докога ще властват те в света

и в охолство ще са големците,

милиони пък ще тънат в нищета?

 

Докога ли? Докато безропотно търпим

и безмълвно, безучастно гледаме

как стремглаво към пропаст вървим,

 с тревога бъдещето чакаме.

 

Време е редици дружно да сплотим -

ние – хората с чисти мисли в душата.

Злото да преборим, да го победим,

не с оръжие, а с огън и любов в сърцата.

 

 

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??