Jan 3, 2010, 9:11 PM

Докосната 

  Poetry » Other
802 0 19

"Любов ли е, когато в сутрин с теб се будя?
Любов ли е, когато мисълта гори?
Любов ли е, когато в нощите, в съня ми,
душата ми с обич  към твоята лети?"

Сънувах този стих и нежната му песен,
те бяха вътре в мен, но чувах ги отвън,
звучаха с детски глас, чист и непринуден,
долиташе отгоре. Не беше сякаш сън.

Затичах се по стълбите, исках да я видя -
певицата със ангелския, непресторен глас,
тя пееше на парти, май коледно и  детско,
но песента отправена, единствено към нас.


Събудих се. Сънят във мене  запечата 
мелодията, текста, детето с песента...
Впоследствие разбрах - смъртта била е тука,  
докоснала ме бе, със ангелски крила.

 

 

Посветено!!!

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??