Jan 5, 2007, 11:48 PM

ДОМ СРЕД ЗВЕЗДИТЕ 

  Poetry
811 0 10
ДОМ СРЕД ЗВЕЗДИТЕ

Сътворих за тебе дом
високо горе
       там, във висините.
Звездното небе
                       ни е подслон,
Луната -
        люлка за мечтите.
Перце от ангел
                         за милувка,
дяволско копито
                             за екстаз.
Оркестър
          влюбени щурчета
опъват струните
                                 в захлас.
В огнището
   от сгушени светулки
къкри биле
        тайнствен елексир
(омайниче и незабравка
                                 за кадем
ще сложа най-подир)
Жар птица
      пламъка подклажда
на тази
        дълго чакана любов.
Орисница прошепва
                                   клетва:
До мен да си
       със всеки изгрев нов,
зареян в синевата му
                             безкрайна
името ми да мълвиш...

Едно забравих
                        да попитам,
дали умееш...
                          да летиш!?

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??