Feb 23, 2016, 8:50 PM

Дон Кихот де Ла Манча 

  Poetry
413 0 0

Вчера за домашно класният ни каза

да изваем с Панчо Дон Кихот в метал.

Обясни накратко, с лаконична фраза,

тук, във кабинета да стои в ръст цял.

 

За крака сглобихме чет'ри  мотовилки,

взети от битака, ние знаем как.

Туба от бензин пък, хванахме с две шпилки –

торс, а за главата – тенджера с капак.

 

В нея, за очите, дупки две пробихме,

а за нос увисна скоба от магнит.

После за ушите две лъжици свихме

да улавя в грешки даскал – историк.

 

С флекса мой „Макита” резнахме отвора

и уста оформих с кръглата пила.

Заварих му зъби – клинци за подкова,

за да плаши в боя вятърни крила.

 

Пръстите изваях от стебла сопапни,

за ръце послужи старият улук,

Лакъти – кардани от Москвича скапан –

да развърта меча в Сервантесов дух.

 

Щита му изрязах от тавата медна,

копие блестящо – щик от Манлихер,

трендафори с двата шипа, за победно

Росинант да шпори срещу призрак чер.

 

Пръснахме със шпрея Дон Кихот – Ла Манча,

с помощта на Панчо постамент скрепих.

Оживя героят и разкърши ханша,

там, във кабинета, в ъгъла му тих.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??