Това, което търся е другар,
с когото да споделям интереси.
Съдбата ме подхвърля като зар
Кажи ми ти, приятелю, къде си?
Гори във мен бунтовен плам,
прескачам често трънени огради,
Дали и ти духовно си останал сам
и чакаш някой да ти се обади?
Да пея във дует без свян,
за всяко истинско начало -
Това е моят сбъднат блян,
да срещна свойто огледало.
Другарството е като пролетта.
Когато любовта ти се чумери,
приятелят подава ти ръка
и гоните вий заедно химери.
© Таня Гулериа All rights reserved.