Jul 31, 2013, 9:50 AM

Другият живот 

  Poetry
455 0 4

Обичал съм друго момиче...

Бях женен за друга жена.

По улици други съм тичал.

Живял съм в различна страна.

 

Аз мислех, че вече е късно -

но всичко се връща назад.

И спомените ме разтърсват.

И сякаш отново съм млад.

 

Припомням си аз, не забравям -

как бил съм и воин, и пилот.

Но в този миг това осъзнавам -

живял съм един друг живот.

 

И всичко започва отново -

аз крача по този площад.

И няма тук смърт, нито злоба.

И пак съм един непознат...

 

Но този миг, кратък - изтича.

И вече се спуска нощта.

Но аз ще се върна - различен.

И ще надхитря смъртта.

 

Отивам си аз - и възкръсвам.

Не ме чака рай, нито ад...

Да, моето сърце ще се пръсне.

Но други сърца в мен туптят.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??