Sep 29, 2009, 5:47 PM

Думи на вятъра 

  Poetry » Love
931 0 32

Дали разсеяно "Обичам" ще поискаш -
подхвърлено през рамо, ей така!?
Ще бъде ли за теб премерен рискът,
щом спреш с лъжата в Общата игра?


Дали ще те боли епизодично
и нерви няма да трошиш,
ако на вятъра са думи силни...?
"Безценно" здраве ще спестиш!


Във обръчи да стяга самотата,
с желание си да се примириш.
И вътрешно да стенеш в празнотата,
доброто в теб не ще да проявиш.

 

***


И, вместо да вървите двама,
сред тихото на чезнещия мрак,
за огъня самотен палиш клада,
че Обичта не ти е водещ знак!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??