Познавам думи любовни и страстни,
които те галят и шепнат" Обичам те",
познавам и думи грозни, ужасни,
които разкриват жестоката истина.
Познавам думи тихи, приятелски,
които те радват и щастие носят,
познавам такива - тайни, предателски,
и думи, които внимание просят.
Познавам думи дежурни, безсмислени,
които до смърт отегчават душата
и думи прибързани, необмислени,
които неволно раняват сърцата.
Познавам думи гневни, бичуващи,
които те карат да мислиш и страдаш,
познавам такива - отчаяни, питащи,
на които понякога отговор нямаш.
Познавам лъжливи и обещаващи,
които ти свалят звезди от небето,
познавам и думи нищо неказващи
и други - напудрени, звучащи превзето.
Толкова думи край мен са преминали,
оставили рана, създали усмивка,
събудили чувства дълбоко застинали,
но искам да помня само едничка.
© Адриана Борисова All rights reserved.