Aug 11, 2017, 3:33 PM

Двамата 

  Poetry » Phylosophy
421 0 2

С единствена жена до днеска

делим постелята и хляба.

Живеем с болки и тревога,

но си почитаме и Бога.

За нас и слънцето изгрява

и всеки лъч ни то дарява.

И сме се хванали с ръцете,

напред ни крачат и нозете

по пътя даден ни за двама

на гръб със земната ни драма.

Делим и радости и скърби,

а дните ни са бели хърби

във време непосилно жежко,

доставящо наследство тежко.

И както сме еднакви в ръста,

така си носим двама кръста.

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления, Кольо! Пожелавам ви още дълги години да бъдете неразделни във всичко.
  • "И както сме еднакви в ръста,
    така си носим двама кръста."
    Харесва ми тази предопределеност и симбиоза! Поздрав и хубава неделя, Никола!
Random works
: ??:??