ДЯДО МИ - ОРЕХЪТ
Две птици литнаха след дядо,
и от тогава ни една
не се завърна да ни каже
наглежда ли и там ръжта?
Сее ли и горе ниви?
Дъждът пои ли ги сега?
Дали засял е дядо орех?
Все най важните неща...
Че ако трябва да се кротне,
няма да остане, зная...
Пълно с ръж и капят орехите в Рая!
© Радка Миндова All rights reserved.