Jan 28, 2008, 11:56 PM

Дяволско разпятие 

  Poetry » Other
729 0 5
ДЯВОЛСКО РАЗПЯТИЕ

На Нея


По вените танцува самодива,
гола в пламъци се къпя...
(
с косите си Дявол повивам)
и по въглените стъпвам.


Погледът – пронизващ лъч е,
палещ тръните пред мене...
(
Дявол от гръдта ми суче)
нощ бездомна моят ден е.


От капналата кръв кипяща
луда страст се възкресява...
(
с душата си Дяволът плаща
с мен да бъде до забрава
)


Плътта преражда се отново,
възбужда дяволския глад...
Гори! Обричам те в окови
да търсиш Рай във своя Ад.


Рогатият продаде ми душата
си,
с тяло тленно в нозете ми лази...
Щом жадуваш с мен да си,

                          Дяволе...

Моли се... Бог да те пази!

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Щом жадуваш с мен да си,
    Дяволе...
    Моли се... Бог да те пази!"
    Върхът си!
  • Прекрасна си, Ев! А стихът ти е дяволски хубав!
  • Браво!!!Великолепно е!!!Поздравявам те!!
  • Хех,страхотна метафора! Хареса ми !
  • "Между дявола и Бога"

    (Така кръстих цикъла на тази тема.)

    Виждам, че сме ЗАЕДНО!

    поздрав!
    (имаш поща)
Random works
: ??:??