Във късния следобед днес
след кратък дъжд във лятна жега,
две дъги обгърнаха небето
в обятия от светлина и нежност.
Казват, видиш ли след дъжд дъга
е предсказание за щастие, късмет,
за искрена любов, без капчица тъга,
за щастие и сбъднати мечти.
Но за това е нужна силна вяра
във доброто и във любовта,
защото във каквото вярваш,
това и ще получиш от света.
Аз вярвам в красотата на деня,
в слънцето, в звездите, в песента
и безкрайно съм щастлива от това,
че днес дъгата ми ги обеща.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.