Oct 19, 2017, 10:49 AM

Дъжд за моята душа 

  Poetry » Other
776 2 9

 

     Дъжд за моята душа

 

                           Душите, подобно на поточетата
                           и растенията, също се нуждаят от дъжд...
                                                              П. Коелю

 

Врата стара от дъски заковани
на гумени панти тежко виси...
Скърца и стене от своите рани,
вятърът блъска я с оловни коси.

 

Мазето прогизва до горе заляно:
водовъртежи от хорски злини...
В това място от Бог нежелано
едничка Вината на пост си стои.

 

А на чардака над нея чернеят
хамаци на паяци вечни ловци.
Примки, въжета, капани се веят.
Страхът се люлее на златни конци.

 

Кларинет в нощта тъжно вие.
Отчаянието в тази къща се свря.
Полусрутен стърчи горе коминът,
а в него прокудена моята душа.

 

 

© dreamsinrhymes All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??