Sep 3, 2014, 11:25 AM

Дъждовни дни 

  Poetry » Landscape
428 0 0

Дъждовни дни любими,

вдъхновяващи пътеки.

Под ваш'та меланхолия

ухае на магнолия.

 

Тревите и цветята,

окъпани в роса

се взират в белотата

на тъмни небеса.

 

Хората се крият,

а босите крака

жадуват да усетят

хладната вода.

 

Капките те галят,

шепнат ти едва,

музика редят,

превръщат се в дъга.

 

Вятърът те роши

с буйна мекота, 

иска да изплаши

жълтите листа.

 

Въздухът разнася

спокойствие и хлад.

Душата се възнася

над земния разпад.

 

© Мария Бум- бум All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??