Feb 14, 2005, 9:00 PM

Дзен-просветление (Сатори) 

  Poetry
896 0 1

Когато жабата ми не кряка във корубата,
чувам пеенето на потока
и страдам,
защото ромоленето е входът
за Пътя на Истината и Живота.
Надзъртам в собствената си природа
и се изпразвам
откъм съзнание,
с коан убивам елинското обременяване
и добивам цялостност.

Съм Дзен-трансформиран.

Светлина прониква в същината на Аза,
сливам и НЕ-себе си със Буда.
Аз съм дърво
с обърнати нагоре корени
Сатори.

© Ангел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Разкошно е
    с коан
    бъди дърво
    с обърнати нагоре корени
Random works
: ??:??