Dec 13, 2023, 6:43 AM

*** 

  Poetry
121 2 2

Аз не съм твоята Лора.

Ти не си моят Пейо.
Рядко плюя отрова.
А куршуми - не смея.
Аз дори не ревнувам
от това, че е минала
през живота ти някога,
светлоока ли, тъмна ли,
някоя Мина.
Не избивам на страсти,
смъртоносни илачи,
слепоочни револвери...
Интересува ме
как си.
Може би ще е трудно,
ала няма да плача.
Аз не търся на сляпо 
своя образ трагичен.
И съм тук неизбежно
само да те обичам...

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??