Nov 4, 2017, 12:40 PM

Еден ден ќе ме бараат 

  Poetry » Phylosophy
255 1 0

Еден ден ќе ме бараат

и нема да ме најдат

зборовите ќе бидат снегулки

под моите чевли

а сепак нема да го погазам

она за што пишував

сите тајни ќе бидат отворени

оние што ги раскажав

на погрешни луѓе

од прашина ќе направам

море полно надежи

ќе затворам очи

по своја волја

и бесплатно ќе сонувам

еден ден сите лаги

ќе бидат разобличени

луѓето ќе ги носат

како петна на своите души.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??