Feb 24, 2020, 11:28 PM

Един от тия дни 

  Poetry » Humour
552 1 6

Има в месеца и дни такива
Когато мозъкът забива,
а в офиса не ти се хич седи.
Обаче си на работа, уви. 

 

Тогава времето така се влачи,
че на тебе просто ти се плаче
Трябва да си уж най-работен,
а иначе - един неврон самотен...

 

Работа има за народ китайци,
а мислите ти бягат като зайци. 
Спи ти се, мързи те в дни кат' тия
е пусто в мозъчната ти кутия. 

 

Планът единствен включва сън
или поне разходка малко вън,
но не може още. Час-два-три -
че офисна присъда се лежи...

 

Не е виновна работата тука,
не туй е просто нашата поука. 
Котаго просто ти се спи на куче,
нищо друго не може да се случи. 

 

За да сте пъргави като пчелички
си имайте по-добри привички. 
Ставайте рано, лягайте по заник
и няма мързел тука да ви хване. 

 

Ако ви се падне един от тия дни,
стиснете зъби, карай да върви. 
Това ви го казва недоспала сова,
която днес е в състояние такова.

© Бистра Стоименова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Свиква се... не му обръщаш внимание на този хормон и след време сте в пълен синхрон
  • Моят ден, обикновен
  • iskra1979 (Dead profile)Ха-ха, възможно е. Честно казано, и днес искам вкъщи

    Радвам се, че се е харесало стихчето...
  • Дъвката ми помага... ама понякога... иначе като на Том и Джери - с лепенките за очи
  • генек (Георги Коновски) мерси При мен не е често...
  • Няма проблем - при мен всеки ден е тъй.
    Хубаво...
Random works
: ??:??