Jun 25, 2022, 8:04 AM

Един Светулко тихичко без думи 

  Poetry
467 4 5

В тиха, лятна нощ през юни
в разгара на нощната тъма,
един Светулко тихичко без думи,
по терлички напусна си дома.

От омаята на Еньовия празник,
от повика на самодивите в нощта,
запали светлината  на своя заник
и полетя да си търси той жена.

Засвятка с честотата на мерака,
антените приглади за обхват,
сигнал изпрати булка да го чака,
да я люби със светлинния похват.

 Дори  когато  не е юни,
и е минал  Еньовия ден,
светулките - Души летят в крилати думи
Светлината сеят тук, зареждат теб и мен!



 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??