Jun 14, 2017, 11:07 PM

Единното във нас 

  Poetry » Other
335 0 0

ЕДИННОТО  ВЪВ  НАС

 

 

Навярно не съзнаваш,

че с утеха ме раняваш.

Навярно непонятно ти се струва

как тялото смъртта си ще жадува.

 

Но в душата прислоних те

и към същността стремих те.

От мене мъртва оживя

и истината в миг позна.

 

Знай, че когато си сама,

аз страдам в своя самота.

И преди отново да заспиш,

в съня си ще усетя как трептиш,

а ти да обичам ми шептиш.

Ще обичам, щом заспиш!

 

Словото ми бе забулено в мъгла,

ала от горест ти накрая проумя,

че през живота преминаваш

и дете или Теб след теб оставяш!

 

Избор ти направи, както и аз…

И неизречимо е дори на глас,

но ще пожъне вечен клас.

Осмисли себе си и единното във нас!

 

 

13.VIII.2011
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров All rights reserved.

За мултимедийна визуализация, моля отворете: www.vbox7.com/play:e474403b27

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??