***
Една оса в прозореца се блъска -
ОТВЪД
Ли се опитва да проникне,
или я заслепява светлината,
която през крилцата и избликва ?
О, как ми заприлича ти на нея,
заблъскана във вътрешен прозорец -
невидимо разполовил душата
сияещ,
миг преди да я разпори!
Защо не отразиш гърба си, мила
в лъжовното стъкло, което грее?
А в образа му дириш ти вратата...
Та тя обратно, кротичко си зее!
© Забраван Забраванов All rights reserved.
Любо