Дете чуждо обичано
Мисли далече прогонени
Ще те оставя на мира
Когато реша, когато готова съм
Истинската забрава ме подминава
Покой няма да намеря
В килера, в храстите
В звездите изгаснали
Морни дни, дълги вечери
Аз вечна съм и истинска
Дрехите ми на закачалка
В ръката ми писалка
Гола ходя по улици слисани
Правила били са написани
Но в звездните топли вечери
Детето в мен е облечено
© Ирина Александрова All rights reserved.