May 13, 2021, 7:42 PM

Еднонасочен пат 

  Poetry » Love
403 1 0

Велики Петок

и голем празник

сеќавање дека сепак ми фалиш

во обичниот град

поплава од мисли

се потпира на мене

а Морача има три фини нијанси

во мене само две

омраза и љубов

и тенка жица меѓу нив

толку многу фалиш

што облаците со кофи

истураат дожд

за да не одам по еднонасочен пат

од љубов кон омраза.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??