Oct 4, 2021, 9:18 PM

Еликсир-загадка 

  Poetry » For kids
552 1 21

Днес Мецанчо и Мецанка
си  решиха дружно двамка,
да отидат до пчелина,
да откраднат мед в комбина.

Тихо те ще се промъкнат,
в кошерите за да бръкнат.
Да си хапнат пита сладка,
пълна с еликсир-загадка.

Що ли слагат там пчелите,
та за мечките магнит е? -
Прахче цветно от липата,
лъч от слънце за позлата,
стръкче нежност като свила,
росна капка заискрила,
ароматът  на цветята...
чудна сладост за душата.

Тъй мечтаеха  си дружно,
но забравиха, ненужно,
че медецът сладък има
стража, що го пази зримо.

Лакомниците... решиха.
Лапи смело  натопиха
в кошерите без покана
и... стана тя каквато стана.

Бръмнаха пчелите шумно,
зажужаха най-безумно,
облак цял стрели наточи
и към двама се насочи.

Малеее, колко са жестоки,
тез пчелички жълтооки,
на крадците не простиха
и жилата в тях забиха.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Любимите детски лакомства »

7 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??