Sep 19, 2021, 8:43 AM

Ентомология 

  Poetry » Phylosophy
425 2 1
         Ентомология 🐜🐝🦋🦗🐞
 
Плодови мушици надушват изгнила същност
Покафеняла душа зад примамлива външност
Мислите, както мравки на ранен бръмбар скачат, 
полумъртвата психика към мравуняка влачат
 
Кой посегна на моя кошер и меда ми открадна 
Бесни пчелите самоубийствено с жила ме нападат
От устата ми изтекоха последните сладки капки 
От пресъхналите шестоъгълници не искам и хапка
 
Умът като новоизлюпена пеперуда умее да пърха
Но менюто им от мърша и секременти ще те обърка
Страхът като еротичен шепот в ухото ме съблазнява 
После като след любов с богомолка ме оставя... 
 
Няма да спасиш кръвта си от жаждата на комара
Ще точи мира от вените ти, облизвайки се с поквара    
Пръстите ти почервеняха от стискане на репеленти
Науката за насекомите съдържа жестоки компоненти
 

 

 

(За съжаление, нещата с редакцията се объркаха и не успях да ги поправя. Не ми харесва как е подредено, но това е скапаното положение..... Иначе очевидно това стихотворение е поредното представяне на ментални проблеми чрез метафори. Този път чрез ентомологията...) 

 

© Лора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??