Jun 4, 2013, 8:04 AM

Епиграми № 16 

  Poetry » Other
346 0 0

1/     Въпрос и отговор

О, питам те,
кажи къде
тъй поголовно 
се краде!?


2/   Партийката

Тя свойта Партия възпява
и вдига чак до Бога глас!
И вече живи ни опява
и сълзи рони вместо нас!
Но ний сме ù последна грижа -
за Партията  е Престижа!


 3/     От едно котило

Това са същите юнаци.
Сменили старите калпаци.
Червиви всички до един!
Но с чисто нови знамена...


 4/     За "кокала"

О, никой "кокала "си не отстъпва -
и милиметър не се дръпва!
Щом крива дума му речеш,
ще има дълго да ревеш...
Така че, братко, щеш - не щеш,
попарата му ще ядеш!


5/     За побеснелите кучета

Те като бесни кучета 

във Парламента лаят
и пред очите ни разкъсват

здрава плът...
За имиджа на Думата не хаят!
И най-доброто кепазят...
Затуй се чудя и се мая
кога със плюнките

ще спрат?

6/      Подлизурки

Аз срещам разни подлизурки
и български чеда, и турски,
които щат да  цензурират,
пред нищо свято не се спират!
Каквото кажа, ще е малко...
Презирам ги! О, те са  жалки!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??