1- Основна истина
Кокошката, докато носи,
не я смущават със въпроси.
2- Тактикът
Закле се във вярност
на своята класа,
докато набързо му
питката втаса!
3- Учудване
Нима от ядене на селски боб,
парвенюто става сноб!
4- Куче стана вместо Лъв
Той беше упорит
и ненаситно жаден,
натискаше се
все да бъде пръв...
Душата си
за сребърник продаде,
и стана куче,
вместо Лъв!
5- От болната на здравата глава
В нея е порока!
Тя е - синеока.
© Христо Славов All rights reserved.