Nov 18, 2010, 9:33 PM

Есен 

  Poetry » Other
552 0 8

Есен

Казваш стига. Не, няма да спра,
ще потичам без цел из нивята.
Ще погледам. Там нейде орат
и засяват до късно земята.

Ще поспра, ще направя букет
от изсъхнали листи за спомен.
Ще подгоня един самолет
със следа в небосвода огромен.

Ще приседна до тази чешма
на забравен отдавна строител.
После тихо ще вляза в дома,
ще погледам с усмивка звездите.

Ще запомня за дълго мига
на внезапния порив за есен
и кога ме обземе тъга,
ще го върна във весела песен.

11.11.2010

© Гинка Гарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??