Mar 10, 2008, 7:42 PM

Есен - 2 

  Poetry » Other
477 0 1
 

ЕСЕН  -  2

 

 

Късна есен със сив полумрак,

със златиста и тъжна украса,

с изгорели от мъка листа

и дървета без цвят и гримаса.

 

Във мъглите някой се лута.

Търси път към сезон по-красив,

че на фона на златната есен

всеки вижда живота си сив.

 

Тъжни птици забравили песните,

пяти с радост във летните дни.

Всяка песен отмервала времето.

Тези птици сега са сами!

 

Тази есен, по своему истинска,

с красотата на божия дар,

със богата реколта изпълнена,

а сърцата изпълва със жал.

 

Късна есен със сив полумрак.

За мнозина навярно любима.

Аз пък млад, с уморени очи,

чакам с мъка своята зима.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??