Nov 5, 2024, 12:43 PM

Есен в есента ми 

  Poetry
72 0 4

Обичам тихи, есенни следобеди,

когато слънцето във меден цвят

от всички хора и скучаещи балкони

при мен се спира в малкия ми свят,

когато в кратката си мимолетност

прогонва облаците перести

и като лист от ореха отсрещен

отвява мислите ми - гостенки злочести.

 

Обичам разпрострялата се тишина.

Понякога дори и гаргите не грачат.

Сред клоните и тъжната им голота

излива слънцето последната си чаша.

Наздравица ли, есен, с теб да вдигнем?

Ще трябва да помисля… за какво?

Един живот изниза се, като на кино…

Но и до днес изпълваме го със любов!

 

Обичам даже вятъра – въздушен бързей,

с опияняващ дъх на суха шума,

в предзимието покоя да ми върне          

и аромата на живота да пробужда.

Откривам цветната ѝ повторяемост, зрелостта.

И прилики дузина между мен и нея.

Да имам свойта есен в есента

ми дава правото красиво да я изживея..

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Скити, радвам се, че са те докоснали думите ми, благодаря ти!
  • Добре дошла на страничката ми, Дейна! Благодаря ти за хубавия коментар!
  • Каква красива есенна картина, Дани!
    А финалът ми напомни за мен... Радвам се, че се открих в твоите стихове!
    Много е хубаво!
  • Красиво, носталгично, истинско...
    Поздравления!
Random works
: ??:??